Jord & Gödsel

ÖPPETTIDER

 

Vardagar: 09.30 - 18.00

Lördagar: 09.30 - 15.00

Söndagar: 11.00 - 15.00

 

Vi håller öppet året runt, 7 dagar i veckan

Eget recept 50 L

Jordens grund består av ljus Blocktorv 10-25mm samt harvsammansättning/struktur på jorden samt gödsling/kalkning framställs efter kundens egna önskemål. Vi tillgodoser även kunders önskemål om ekologisk jord.

Rabattjord 40 L

Användas till många delar av trädgården tex. ojämnheter i gräsmatta, pallkragar eller fyllnad vid skapandet av en ny rabatt. Rabattjord är en tungjord som liknar matjorden i era rabatter men som ej innehåller rotogräs. Innehåller lera, sand-grus, bark, torv och kogödsel.

Medelhavsjord 40 L

Lämplig som användning till tex citrusväxter, apelsinträd, olivträd, nerium och lagerträd. Även lämplig till övriga växter som kräver tyngre, fukthållande och dränerande jordar samt har extra behov av järn.

Lecakulor 8-14mm 40 L

Lecakulor har många användningsområden bland annat; som fyllnad i stora kärl och urnor för att t ex. underlätta förflyttningar, som inbladning i jordar för att ge struktur samt syresättning, som täckmaterial i t ex. Inomhusplanteringar och offentliga miljöer, som dränering i urnor o kärl. OBS. I urnor och kärl lägg minimum 10 cm i botten för att förbättra dräneringen för växtens rötter.

Dressjord 50 L

Dressjorden används i första hand till toppdressing av gräsmattor. För lagning av större ojämnheter i gräsmattan rekommenderar vi rabattjorden. Strukturen är fin samt innehåller en stor andel sand. Kalkinnehållet är dubbelt så mycket som de flesta andra jordar samt är grundgödslad med pelleterad hönsgödsel som ger mer långtidsverkande effekt.

Rhododendronjord 50 L

Rhododendronjorden kan med fördel användas till Rhododendron, Azalea, Hortensia, amerikanska blåbär, ljungväxter och andra surjordsälskande växter som vissa barrväxter och perenner. Rhododendronjord innehåller en relativt grov struktur. Näringsmässigt är det tillsatt både NPK- och naturgödsel samt extrajärn. Har ej behov av extra näring vid planteringstillfället.

Kogödsel 40% 50 L

Har många användningsområden bland annat; till plantering av buskar, träd, häckar och perenner, till grönsakslandet som jordförbättring samt långsiktig gödning och bibehållet- mikroliv, som gödning till buskar och häckar och träd. För mer koncentrerad kogödsel använd Kogödsel 80%.

Täckbark 50 L

Siktad 20-45mm. Används till ogrästäckning. Åtgång ca 1 säck/m2 samt skyddar mot uttorkning av rabatter. Lämplig som skydd mot vinterkyla.

Plantjord KRAV 50 L

Plantjorden kan med fördel användas till plantering av perenner och buskar tillsammans med befintlig matjord. Kan även användas som jordförbättring i t.ex., grönsakslandet, mullfattiga jordar. Plantjorden följer KRAV´s kriterier för vad en ekologisk jord får innehålla. Jorden innehåller en bra struktur med tillsatt sand samt naturgödsel i form av allgödsel och benmjöl.

Blomjord 50 L

Blomjorden är avsedd för krukväxter inomhus. Jorden är grundgödslad och kalkad samt innehåller leca och lera som ökar dränering respektive binder näring och vatten bättre.

Barkmull 50 L

Siktad 0-20mm. Barkmull används bland annat till; jordförbättring för att skapa struktur, vidplantering tillsammans med kogödsel, som täckning på rabatter för att motverka ogräs eller som vinterskydd runt växter.

 

Orust Blommor AB

 

Vi är en gammaldags handelsträdgård med mest svenska odlare från närområdet som våra leverantörer. Här finner ni växter för alla lägen och miljöer.

Vi driver även ett av Sveriges få Pelargonmuseum.

Resturang och Kafé

 

Välkomna in i vår hemtrevliga restaurang och kafé. Här serverar vi vällagade goda luncher och erbjuder även en À la carte meny.